nº referencia: 3186 || Fecha:23/03/2012
La Asamblea de docentes del IES L'Assumpció (Elx) se pronuncia a favor de la huelga general

 

[en castellano a continuación]

Aquest matí, més de 40 professors i professores del torn diürn de l'IES L'Assumpció s'han reunit en Assemblea per analitzar la situació i debatre al voltant de la convocatòria de vaga general per al proper dijous 29.

Durant la reunió, que s'ha dut a terme en els minuts de pati (per la qual cosa no hi han pogut assistir els professors que es trobaven de guàrdia), hi ha hagut diferents intervencions, en les quals s'ha valorat tant la situació en l'ensenyament valencià com les agressions perpetrades contra el conjunt dels treballadors, fonamentalment mitjançant la darrera reforma laboral.

També s'ha valorat la necessitat de dur a terme una profunda reforma fiscal que permeta obtenir els recursos necessaris per evitar les retallades en els serveis públics. Altres companys han incidit, per la seua banda, en què les mesures que patim ara tots els treballadors pretenen acabar amb el conjunt de les conquestes laborals i socials que havíem aconseguit amb les lluites de les dècades precedents, i també amb els drets sindicals. També hi ha hagut intervencions que han advertit sobre la importància de què aquesta vaga siga un èxit, i qui s'ha referit al desig de la CEOE i de CEPYME d'aprofitar la situació per a restringir encara més el dret de vaga, a través del Govern, si la vaga resultara un fracàs.

En resum, el debat ha posat de relleu el malestar i la indignació de la majoria del professorat pels retalls de drets que tots els assalariats, tant del sector públic com del privat, patim en aquest moment. Per això, i sense que hi haja hagut cap intervenció en contra de la vaga, l'Assemblea ha decidit manifestar la seua adhesió a la vaga general.

Dilluns de vesprada està previst que es reunisquen els professors del mateix centre que treballen en el torn de nit.

Comité de vaga de l'IES L'Assumpció

23 de març de 2012


Esta mañana, más de 40 profesores y profesoras del turno diurno del IES L'Assumpció se han reunido en Asamblea para analizar la situación y debatir en torno a la convocatoria de huelga general para el próximo jueves 29.

Durante la reunión, que se ha llevado a cabo en los minutos de patio (por lo que no han podido asistir los profesores que se encontraban de guardia), ha habido diversas intervenciones, en las que se ha valorado tanto la situación en la enseñanza valenciana como las agresiones perpetradas contra el conjunto de los trabajadores, fundamentalmente a través de la última reforma laboral.

Asimismo, se ha valorado la necesidad de llevar a cabo una profunda reforma fiscal que permita obtener los recursos necesarios para evitar los recortes en los servicios públicos. Otros compañeros han incidido, por su parte, en que las medidas que estamos sufriendo todos los trabajadores pretenden acabar con el conjunto de conquistas laborales y sociales que habíamos logrado con las luchas de las décadas precedentes, así como con los derechos sindicales. También ha habido intervenciones que han advertido sobre la importancia de que esta huelga sea un éxito, y quienes se han referido al deseo de la CEOE y CEPYME de aprovechar la situación para, si la huelga resultara un fracaso, restringir aún más el derecho de huelga a través del Gobierno.

En suma, el debate ha puesto de relieve el malestar y la indignación de la mayoría del profesorado por los recortes de derechos que todos los asalariados, tanto del sector público como del privado, estamos padeciendo. Por eso, y no habiendo ninguna intervención en contra de la huelga, la Asamblea ha decidido manifestar su adhesión a la huelga general.

El lunes por la tarde está previsto que se reúnan los profesores del mismo centro que trabajan en el turno de noche.

Comité de huelga del IES L'Assumpció

23 de marzo de 2012

Sanchíz i Torres, Sergi

Responder


No hay respuestas