nº referencia: 177 || Fecha:10/06/2006
Jornades sobre noves tecnologies i educació

El Fòrum Novadors i la Universitat Jaume I organitzen les III Jornades Escola i TIC

http://cent.uji.es/novadors

Un any més, el Fòrum Novadors reunirà en les III Jornades “Escola i TIC” un gran nombre de professionals de l’educació interessats per iniciatives, projectes i experiències que s’estan desenvolupant actualment en escoles, instituts i universitats. Les Jornades, que enguany se celebren els dies 3 i 4 de juliol, a la Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals de la Universitat Jaume I de Castelló, van dirigides al professorat d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Universitat, així com a l’alumnat de magisteri i psicopedagogia, equips directius de centres, psicopedagogs, psicòlegs i educadors en general.

La temàtica abordada en aquesta ocasió gira entorn de la utilització d’Internet en les distintes assignatures i àrees d’aprenentatge, docència no presencial, maquinari i programari per a la docència, projectes sobre TIC, elaboració i disseny multimèdia, informàtica a l’aula, disseny de material curricular en línia, la pissarra electrònica, les TIC en educació no formal, el disseny de contes interactius, els recursos d’Internet per a l’aula, la imatge i el vídeo  digital i el programari lliure.

Aquest fòrum de debat i de reflexió sobre l’articulació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) al món de l’educació es va encetar ara fa tres anys i ha organitzat anteriorment jornades en la Universitat d’Alacant el 2004 i la Universitat de València el 2005. La nombrosa assistència de participants posa de manifest la gran acceptació que tenen les temàtiques que prepara el Fòrum Novadors, com també de l’interés que desperten en els professionals de l’ensenyament l’ús de les noves tecnologies.

Durant les Jornades es duran a terme sessions simultànies de comunicacions i tallers d’activitats pràctiques. En aquesta ocasió estan previstos un total de dotze:

·         Taller d’animació amb Flash.

·         Elaboració de mapes conceptuals amb Cmaptools.

·         La web del centre. Un recurs per a la comunitat educativa.

·         Tractament de la imatge digital amb GIMP.

·         Etwinning, agermanaments escolars en Europa i elearning.

·         Taller de creació de materials multimèdia educatius amb Mediator.

·         Entorns virtuals d’ensenyament-aprenentatge per a la didàctica de la llengua i la literatura.

·         Recursos TIC per a les necessitats educatives especials.

·         Taller de disseny i publicació de Webquests.

·         El JCLIC com a eina de personalització d’activitats.

·         Taller de Moodle.

·         v-Profe 1.5: generador d’entorns virtuals d’aprenentatge per a la docència en línia

Una de les novetats

Coordinador de la web

Responder


No hay respuestas